Danas sunčano i do 29 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad stiže novo zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i do 29 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad stiže novo zahlađenje

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 6; Bugojno 10; Ivan Sedlo, Srebrenica, Zenica 11; Jajce, Sarajevo, Tuzla 12; Zvornik 13; Banja Luka, Prijedor, Široki Brijeg 14; Livno, Sanski Most, Trebinje 15; Mostar 16; Gradačac 17; Bijeljina, Drvar 18; Bihać, Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Usljed povećanja temperatura, dojam vremena može biti povoljniji, međutim uz južni i jugozapadni vjetar bit će i dalje nepovoljno. Tegobe kod hroničnih bolesnika bi mogle biti izraženije. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru Hercegovine je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 29 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 23 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveru zemlje do 30 °C. 

BH meteo objavio prognozu: Žestoke promjene vremena pred nama

U subotu jutro u Krajini oblačno sa kišom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura od zraka 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, u južnim i istočnim područjima do 28 °C. 

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini, a krajem dana i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugo do 22 °C. 

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak