Danas sunčano, ali kroz maglu

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano, ali kroz maglu

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 5 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 0 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9 °C, na jugu Hercegovine i u Krajini od 10 do 15 °C, a u mjestimima sa dugotrajnom maglom od – 1 do 3 °C. 

U Sarajevu se očekuje magla prijepodne. U drugoj polovini dana sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko – 3 °C, a najviša dnevna oko 4 °C. 

Bioprognoza

Nešto ugodnije u odnosu na prethodne dane. Više sunca i porast dnevnih vrijednosti temperatura pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Najveći problem hroničnim bolesnicima i dalje će predstavljati hladno jutro, duže zadržavanje magle i povećano zagađenje zraka. Neophodno je biti oprezniji i povremeno reducirati boravak na otvorenom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak