Danas sjednica predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Danas sjednica predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH danas će na redovnoj sjednici razmatrati Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o graničnim prijelazima između BiH i Republike Hrvatske.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Azerbejdžan o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, kao i Informacija sa sastanka zemalja članica Organizacije ministara odbrane jugoistočne Evrope (SEDM), održanog u Republici Turskoj.

Također, bit će razmatran i Prijedlog odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH.

Članovi Predsjedništva BiH raspravljat će i o  Prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Dopunu Finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije u pogledu horizontalnog programa o nuklearnoj sigurnosti i zaštiti od zračenja u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2008. te o Protokolu između Vijeća ministara BiH i vlade Rumunije o implementaciji Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak