Danas sjednica predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Danas sjednica predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH danas bi na redovnoj sjednici trebalo razmatrati Platformu za nastup izaslanstva BiH na 68. zasjedanju Glavne skupštine UN a, odrediti izaslanstvo BiH na ovom zasjedanju te razmotriti poziv Bosni i Hercegovini za sudjelovanje na 68. UN Global Compact Leders Summit 2013. 

Predsjedništvo će odlučiti i o predstavniku BiH na sastanku Glavne skupštine UN-a na visokoj razini o realizaciji Milenijskih razvojnih ciljeva i drugih međunarodno dogovorenih ciljeva za osobe s invaliditetom te sastanku na visokoj razini o nuklearnom naoružanju, 68. zasjedanju Glavne skupštine UN-a.

Bit će razgovarano i o posjeti predsjednika Republike Austrije Bosni i Hercegovini, a koja je zakazana za 30. oktobar 2013.

Na dnevnom redu je razmatranje i određivanje potpisnika za niz sporazuma i ugovora, između ostalih i Međudržavnog sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o evroatlantskom partnerstvu, Memorandumu o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Čile o suradnji o pitanjima obrane te Prijedlogu odluke o imenovanju vojno-diplomatskih i vojnih predstavnika BiH u inozemstvu.

Predsjedništvo BiH će razmatrati i Informaciju o pozivu Tajništva UN-a za angažiranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Multidimenzionalnoj integriranoj stabilizacijskoj misiji u Maliju s procjenom mogućeg doprinosa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te Informaciju o pismu glavnoga tajnika NATO-a ministru obrane BiH u svezi s mogućim vojnim doprinosom Bosne i Hercegovine u misiji NATO-a u Afganistanu nakon 2014. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o produženju mandata časnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak