Danas sjednica Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Danas sjednica Predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH odlučivat će danas na sjednici u Sarajevu o prihvatanju nepovratne grant pomoći Vlade Japana Bosni i Hercegovini.

Razmatrat će između ostalog i Informaciju o učestvovanju delegacije Ministarstva odbrane BiH na sastanku ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje (A-5), te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma u oblasti odbrane i sigurnosti između Vijeća ministara BiH i OSCE-a, javlja Fena.

Na prijedloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između Evropske investicione banke i BiH i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Tehnička podrška za farmu vjetra Vlašić Travnik - BiH (Tehnička podrška u sklopu Okvira za ulaganje u zapadni Balkan), te Sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije o programu prekogranične saradnje BiH - Srbija u okviru IPA 2012. godine.

Bit će razmatran i Okvirni finansijski sporazum između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i BiH, Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije za finansiranje zajedničkog regionalnog programa za dugoročna stambena rješenja za izbjegle i raseljene osobe (Regionalni program stanovanja), te Protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak