Danas ponovo biranje gradonačelnika Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Danas ponovo biranje gradonačelnika Sarajeva


Treći dio konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj bi konačno trebao biti izabran gradonačelnik, zakazan je i zvanično za danas u 17 sati, ali prije te sjednice zasjeda Kolegij Gradskog vijeća na kojem sjednica Vijeća može biti i odgođena, javlja Fena.

Dosadašnja dva kandidata Stjepan Kljuić iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH i Igor Kamočaji iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u prethodna dva dijela glasanja nisu dobili potrebnu vijećničku većinu od 15 glasova.

Kako su prenijeli neki mediji SDU bi na današnjoj sjednici mogla ponuditi novog kandidata - Ivu Komšića, a budući da nije isključena mogućnost da Stranka demokratske akcije (SDA) predloži svog kandidata kao moguće ime spominje se sadašnji ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Sabahudin Delalić u izjavi za Fenu izrazio je nadu da će vijećnici danas predložiti novu listu kandidata za gradonačelnika jer bi se u protivnom "sve ponovo vrtjelo ukrug".

Iz SDP-a je potvrđeno Fena-i da se njihov kandidat ipak neće mijenjati.

Stav Naše stranke također ostaje isti, ne prihvataju ni Kamočajia ni Kljuića te traže od stranaka da predlože nove kandidate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak