Danas počinje vježba EUFOR-a 'Brzi odgovor': U BiH stižu vojnici iz 23 države

4
Radiosarajevo.ba
Danas počinje vježba EUFOR-a 'Brzi odgovor': U BiH stižu vojnici iz 23 države

Od 24. augusta do 16. septembra 2024 godine bit će održana vježba EUFOR-a "Brzi odgovor". Vježba se održava u saradnji sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

U vježbi će učestvovati snage iz 23 zemlje članice Altea. Bit će korišteni helikopteri i dronovi.

"U dane 24. i 26. augusta građani Bosne i Hercegovine će moći vidjeti pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima od graničnih prelaza Klobuk, Metaljka i Svilaj do Čapljine i baze Butmir u Sarajevu zbog dolaska rezervnih snaga EUFOR-a", saopćeno je iz ureda za odnose s javnošću EUFOR-a u BiH.

Dnevnik Radija Sarajevo | Džemil Hodžić: Vrijeme je da bolje baždarimo mehanizam empatije i ljubavi

"Ove aktivnosti vezane su za dolazak rezervnih snaga EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu, pošto će snage EUFOR-a koje su već prisutne u zemlji dobiti privremeno pojačanje u vidu rezervnih snaga iz Austrije, Mađarske i Rumunije te mirovnih snaga raspoređenih na Kosovu (KFOR) za vježbu Brzi odgovor, EUFOR-ov veliki godišnji događaj obuke koji se održava od 24. augusta do 16. septembra 2024", navodi se u saopćenju.

U ovim konvojima bit će i lakih i teških oklopnih vozila, uz podršku lokalne policije i pratnju međunarodne vojne policije.

"EUFOR je snažan, sposoban i pouzdan partner i ostaje posvećen pružanju podrške bosanskohercegovačkim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak