Danas o učešću u mirovnim operacijama u Kongu

Radiosarajevo.ba
Danas o učešću u mirovnim operacijama u Kongu

Predsjedništvo BiH bi na današnjoj sjednici trebalo razmatrati prijedlog odluke o učešću kontingenta Oružanih snaga BiH u mirovnoj operaciji UN u Kongu, javljaju agencije.

Također, trebao bi biti razmatran i prijedlog odluke o imenovanju šefa grupe instruktora Oružanih snaga BiH u operaciji podrške miru Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Afganistanu - najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića institucijama Evropske unije 21. marta, a jedna od tačaka dnevnog reda biće i deseti UNESCO-ov samit šefova država zemalja jugoistočne Evrope u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH će, između ostalog, razmatrati informaciju o organizovanju vježbe Shared Resilience12 (Zajednički otpor 2012), sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Švedske o policijskoj saradnji, memorandum o razumijevanju između Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo za razvoj tehničke infrastrukture instituta te prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka između BiH i Crne Gore, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
 
Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati u zgradi Predsjedništva BiH.
 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak