Danas informacija o stranim sudijama i tužiocima

Radiosarajevo.ba
Danas informacija o stranim sudijama i tužiocima

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da će danas biti organizovana konferencija za novinare povodom jučerašnjeg sastanka sa ambasadorima zemalja članica Vijeća za provedbu mira na kome je razgovarano o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH i funkcionisanju grada Mostara, prenosi Srna.

Federalna televizija javila je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da nema konsenzusa i da se pojedine članice PIK-a protive produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH, koji im ističe 31. decembra, a nekima već i danas.

Danas moguća konačna odluku za Mostar


Incko je rekao da je na sastanku bilo riječi o Mostaru i o sudijama, a da će danas biti organizovana konferencija za novinare o tome, kao i saopštenje, te bi konačna odluku za Mostar mogla biti objavljena danas.

Iako je od lokalnih izbora prošlo 14 mjeseci, Gradsko vijeće Mostara još nije završilo svoju prvu konstituira-ću sjednicu, odnosno izabralo gradonačelnika. Inzko bi trebao riješiti totalanu blokadu grada zbog neusvajanja proračuna i štrajkova koji su uslijedili.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak