Dačić: 'Moramo poboljšati odnose'

Radiosarajevo.ba
Dačić: 'Moramo poboljšati odnose'


Predsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić sastat će se u srijedu u Sarajevu na skupu o migracijama sa najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine i govoriti na sastanku "MARRI foruma" - Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjegla lica. 

MARRI forum okupit će delegacije iz šest zemalja regiona, članica MARRI-ja - Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i BiH - te predstavnike Međunarodne organizacije za migracije (IOM), delegacije EU u BiH, Vijeća Evrope i drugih međunarodnih organizacija i institucija. 

Dačić se se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem, ministrom sigurnosti Fahrudinom Radončićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i sa specijalnim predstavnikom EU za BiH Peterom Sorensenom.

Na sastanku "MARRI foruma" Dačić će, kako je saopćio njegov kabinet, govoriti na temu legalnih migracija i migracione statistike, javlja Tanjug.

Dačića su u utorak naveče na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali ministar sigurnosti Bosne i Hercegovne Fahrudin Radončić i ambasador Srbije u BiH Ninoslav D. Stojadinović.  

Dačić je u kratkoj izjavi rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se "sastati i sa ostalim kolegama".

Dodao je da u Sarajevu ima samo jednu temu razgovora.

"A to je kako da poboljšamo odnose, kako da budemo praktični i da tražimo zajedničke interese. Mislim da ih imamo puno", rekao je Dačić novinarima, prenosi Anadolija.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak