"Da se nikad ne zaboravi": Stotine motorista iz Krajine krenulo put Srebrenice s emotivnom porukom

Radiosarajevo.ba
"Da se nikad ne zaboravi": Stotine motorista iz Krajine krenulo put Srebrenice s emotivnom porukom

"Jutros je iz Bihaća prema Srebrenici krenuo 13. po redu moto-maraton „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi". Na put dug skoro 500 kilometara krenulo je 200 motorista iz Krajine.

Njima će se tokom vožnje pridružiti još oko 1200 motorista iz drugih europskih zemalja koji se okupljaju u Zagrebu i kreću prema Sarajevu te motoristi iz drugih dijelova BiH.

"Svake godine se sve više i više motorista odlučuje krenuti prema Srebrenici, naravno, emocije su jake, znamo i razlog, želimo odati počast žrtvama genocida, a u putu planiramo posjetiti i krajiško mezarje u Travniku, odati počast djeci ubijenoj u Sarajevu te posjetiti Vlasenicu i Bratunac", rekao je Fuad Komić, organizator maratona.

Anketa | Hoće li radnici u BiH dobiti novu pomoć od 3.000 maraka? Zastupnik naveo tri razloga 'za'

Dolazak motorista u Sarajevo se očekuje u poslijepodnevnim satima kao i dolazak biciklista i supermaratonaca koji su jučer uspješno okončali prvi etapu do Jajca dugu 224 kilometra.

Danas nastavljaju do Sarajeva, a sutra je na rasporedu posljednja etapa do Memorijalnog centra u Potočarima za učesnike svih maratona i pohoda", stoji u Facebook objavi Grada Bihaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak