Građani BiH od sutra će u još jednu zemlju putovati samo s ličnom kartom

Fena
Građani BiH od sutra će u još jednu zemlju putovati samo s ličnom kartom
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta bh. delegacije Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Crnadak, koji je u delegaciji koju će u posjeti Skoplju predvoditi predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, kazao je da je ta mogućnost putovanja samo s ličnim kartama novi doprinos u slobodi kretanja u regionu.

"S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će na potezu BiH - Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama", naglasio je šef bh.diplomatije.

Delegacija BiH će tokom posjete Makedoniji prisustvovati i komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Planiran je i sastanak delegacije BiH s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsjednikom Skupštine Makedonije Talatom Xhaferijem i predsjednikom Makedonije Gjorgeom Ivanovom.

Crnadak će se sastati i s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak