Crnadak o poređenju Dodika i Đokovića: "Ko je tu 'ciganija poprilična'?"

3
Radiosarajevo.ba
Crnadak o poređenju Dodika i Đokovića: "Ko je tu 'ciganija poprilična'?"

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak oglasio se danas, 3. augusta nakon što je zastupnik iz SNSD-a Radovan Kovačević uporedio Milorada Dodika sa Novakom Đokovićem.

"Mislio sam oćutati SNSD zlobu i bezobrazluk ovih dana kada se prisjećamo žrtava Oluje, ali kad čujete Radovana Kovačevića iz SNSD to je jednostavno nemoguće.

Koliko morate biti izopačeni da izjednačite najboljeg tenisera svih vremena i ponos svih Srba sa jednim diktatorom i muljatorom, koji je svojom politikom unazadio RS za nekoliko generacija???", pita se Crnadak.

FK Željezničar razočarao navijače na ispunjenoj Grbavici: Široki Brijeg odnio sva tri boda kući

Kaže da bi ga bilo sramota da prešuti četiri stvari.

"Đoković je stvarni šampion, zaista najbolji na svijetu, on pobjeđuje pošteno, on ne krade, ne vara, ne potkupljuje, ne prijeti i ne ucjenjuje. Đoković je milioner, kad računate reklamne ugovore vjerovatno i milijarder. Ali, taj novac je donio sa najvećih međunarodnih turnira i od velikih svjetskih brendova. Đoković nije uzeo novac od svog naroda, nije od svog kuma kupio zgradu za 100 miliona i nije preko porodičnih firmi sebi namjestio 1500 tendera iz budžeta.

Američka ambasada u BiH: 'Milorad Dodik također manipulira državnim fondovima'

Novak je jedan i jedini, neponovljivi ambasador Srbije i srpskog naroda, osoba sa najvećim pozitivnim doprinosom našem imidžu. On nije pored sebe imao narko konzule, nije poklanjao ukradene poklone, nije svoj narod izolovao i posvađao sa čitavim svijetom. Đoković je nesporna sportska i ljudska gromada, to mu priznaju svi, širom svijeta, on nema potrebu da uzurpira javni tv servis kako bi o njemu pričao bajke, a pljuvao Nadala i Federera", naveo je Crnadak.

Na kraju je postavio i pitanje Kovačeviću.

"Kad sve ovo pogledate, ko je tu 'ciganija poprilična'", rekao je Crnadak i dodao:

"Svi mi koji Novaka iskreno volimo i cijenimo njegov ogroman doprinos Srbiji, RS i našem narodu, koji ga ne zloupotrebljavamo i ne vrijeđamo kad se ugase kamere, želimo mu sreću sutra, da nam još donese i olimpijsko zlato koje svi toliko priželjkujemo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak