Crna Gora i BiH imaju zajedničke prioritete

Radiosarajevo.ba
Crna Gora i BiH imaju zajedničke prioritete

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sastao se danas u Sarajevu s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Igorom Lukšićem.

Tokom razgovora sugovornici su izrazili zadovoljstvo izuzetno dobrom suradnjom i istaknuli da BiH i Crna Gora imaju zajedničke prioritete, a to su euroatlantske integracije i regionalna suradnja.

Predsjedatelj Bevanda je potpredsjednika Lukšića upoznao s trenutačnom političko-ekonomskom situacijom u BiH i istaknuo da su makroekonomske politike koje provodi Vijeće ministara BiH dovele do fiskalne stabilnosti i blagog ekonomskog oporavka BiH.

Naglasio je i važnost potpisivanja sporazuma o granici između BiH i Crne Gore te rekao da će prijedlog dogovora državnih povjerenstava za granicu biti razmatran na jednoj od idućih sjednica Vijeća ministara BiH.

On je, također, istaknuo značaj regionalne povezanosti i tom prilikom rekao da Jadransko-jonska inicijativa predstavlja projekt kojim se otvaraju mogućnosti zajedničkog razvoja u svim segmentima, kao i dugoročnu politiku stabilnosti regije. Lukšić je rekao da je u narednom razdoblju neophodno iskoristiti mogućnosti zajedničkog razvoja i poticati ekonomski, turistički i gospodarski rast.

Sugovornici su se suglasili da je ulaganje u realni sektor izuzetno značajno jer potiče kontinuiran ekonomski rast i donosi otvaranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak