CNN stiže u BiH: Kanal N1 počinje s radom naredne godine

Radiosarajevo.ba
CNN stiže u BiH: Kanal N1 počinje s radom naredne godine


Regionalni informativni kanal na području bivše Jugoslavije N1, koji će emitovati program iz Beograda, Sarajeva i Zagreba, počeće s radom 2014., saopštio je taj kanal.

Kako se dodaje u saopštenju, sporazumom o saradnji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućeno je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN-a u regionu.

N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smještenih po gradovima čitavog regiona, javlja Tanjug.

Prema riječima generalnog direktora kanala Brenta Sadlera, saradnja sa CNN-om donijet će toj televiziji važno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa.

"N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vijestima iz regiona, o kojima ćemo izvještavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak", smatra Sadler.

Kako je saopšteno, sporazum sa CNN-om omogućava kanalu N1 i da emituje odabrane programe CNN-a prevedene na lokalne jezike.

Izvršni potpredsjednik i komercijalni direktor kanala CNN International Rani Rad ocijenio je da taj sporazum daje mogućnost da kanal CNN International pruži podršku i lokalnim partnerima u vidu obuke kadrova i davanja ekspertskih savjeta.

"To je važan korak u integraciji ovog regiona u Evropsku uniju i u prihvatanju njenih visokih standarda kada su u pitanju kanali sa cjelodnevnim informativnim programom", rekao je viši savjetnik Junajted grupe Kameron Manter, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak