CIK: Radom za boljitak kažnjen sa 10,000 KM

Radiosarajevo.ba
CIK: Radom za boljitak kažnjen sa 10,000 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) kaznila je Narodnu stranku Radom za boljitak sa 10.000 KM jer je uoči ovogodišnjih lokalnih izbora iskoristila vladinu kampanju "Kupujmo domaće“ za svoju izbornu promociju.

Kupujmo domaće: Stranka Lijanovića prijavljena CIK-u

'Kupujmo srcem - glasajmo guzicom!'

'Bolje novac za marketing, nego za poljoprivrednike'
Lijanovićeva stranka na ovu odluku se može žaliti Apelacionom sudu BiH, dva dana od njenog prijema

Kako je saopšteno iz CIK-a, stranka je ovim prekršila pravila ponašanja Izbornog zakona BiH.

Podsjećanja radi, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je početkom augusta ove godine objavio priču (link) o marketinškoj kampanji "Kupujmo domaće" u kojoj federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović poziva stanovništvo na kupovinu domaćih proizvoda.

Reklamni slogan "Kupuj domaće - kupuj srcem!" podsjeća na krilaticu "Srcem za boljitak" koju njeguje politička stranka Radom za boljitak, kojoj i sam ministar pripada. Ova kampanja je plaćena budžetskim sredstvima, u iznosu od 671.888 KM. CIN je otkrio da je stranka uoči izbora na više mjesta u Sarajevu i drugim gradovima u BiH postavljala svoje plakate uz panoe na kojima se reklamira kampanja za promociju domaćih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak