CIK naredio ponovno brojanje glasačkih listića

Radiosarajevo.ba
CIK naredio ponovno brojanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj je sjednici donijela odluke kojim se nalaže ponovno brojanje glasačkih listića sa 16 redovnih biračkih mjesta. Brojanje će biti obavljeno sutra, 25. oktobra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, saopćeno je iz CIK-a BiH. 

Naređeno je ponovno brijanje glasačkih listića za biračka mjesta - 147B004 u osnovnoj izbornoj jedinici Višegrad za skupštinu opštine i to za kandidate s liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik, 047A019B u osnovnoj izbornoj jedinici Lukavac za općinsko vijeće i to za kandidate s liste Saveza za bolju budućnost BiH, 021B011 u osnovnoj izbornoj jedinici Šamac za skupštinu opštine za kandidate sa liste Partije demokratskog progresa.

Kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću u okviru liste političkog subjekta za koji se vrši ponovno brojanje kao i drugi akreditirani posmatrači za izborne jedinice obuhvaćene odlukama o ponovnom brojanju glasačkih listića mogu biti prisutni u toku brojanja, kao i akreditirani promatrači za Glavni centar za brojanje.

Također, brojanje će biti obavljeno i za biračka mjesta 059A018, 059A001, 059A003, 059A010B, 059A007A i 059A007B u osnovnoj izbornoj jedinici Ključ za općinsko vijeće i to za kandidate s liste Saveza za bolju budućnost BiH, 081B004 u osnovnoj izbornoj jedinici Osmaci za skupštinu opštine i to za kandidate s liste Demokratskog narodnog saveza, 081B001A u osnovnoj izbornoj jedinici Osmaci za skupštinu opštine za kandidate s listeSrpske demokratske stranke, 147B010 u osnovnoj izbornoj jedinici Višegrad za skupštinu opštine i to za kandidate s liste Srpske demokratske stranke, 116A021 u osnovnoj izbornoj jedinici Visoko za općinsko vijeće i to za kandidate s liste Stranke za BiH, 021B005 i 021B023 u osnovnoj izbornoj jedinici Šamac za skupštinu opštine i to za kandidate s liste Nezavisna stranka Dr. Mihajlo Tovirac, te 038B056 u osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za skupštinu opštine i to za kandidate s liste Srpske demokratske stranke.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku kojom se političkoj stranci HSS-NHI izriče novčana kazna u iznosu od 7.000 KM jer je postupala suprotno odredbama Izbornog zakona BiH, odnosno koristila je u izbornoj kampanji materijale čiji sadržaj bi nekog mogao navesti na nasilje ili širenje mržnje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak