Četiri osobe uhapšene u Mostaru i Posušju

Radiosarajevo.ba
Četiri osobe uhapšene u Mostaru i Posušju


U nastavku akcije kodnog naziva "Patriot“, postupajući po usmenim naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapsili su četiri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi s organiziranim kriminalom, javlja Fena.

Uhapšene osobe bit će provedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se vršiti daljna kriminalistička obrada, a zatim će biti proslijeđene Tužilaštvu BiH

"U okviru ovih aktivnosti izvršeni su pretresi tri lokacije na području Posušja i Mostara, kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija koja se dovodi u vezi s izvršenjem navedenih krivičnih djela, mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku", navela je Jozić.

Podsjećamo, tokom akcije "Patriot“ u petak uhapšeno je devet osoba, među kojima je i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i Petar Barišić, savjetnik predsjednika FBiH za pitanje branitelja. Tom prilikom pretresi su izvršeni na osam lokacija.

Do sad je u akciji "Patriot" uhapšeno 13 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak