Četiri ministra u Vladi TK podnijeli ostavke

Radiosarajevo.ba
Četiri ministra u Vladi TK podnijeli ostavke


Odlukom četvorice ministara u kantonalnoj Vladi koji pripadaju novoj koalicionoj većini su Skupštini Tuzlanskog kantona stavili svoje mandate na raspolaganje, čime je produbljena kriza vlasti u Tuzlanskom kantonu, javlja Fena.

Riječ je o ministru industrije, energetike i rudarstva Željki Knežičeku, ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Edinu Ajanoviću, ministru trgovine, turizma i saobraćaja Senaidu Hadžiću i ministru prostornog uređenja i zaštite okoline Mirsadu Hadžiselimoviću.

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona o odluci četvorice ministara bi se trebali danas izjasniti na redovnom zasjedanju gdje će biti u fokusu rasprave i Budžet Tuzlanskog kantona za 2013. godinu.

"O ostvaci ću pismenim putem obavijestiti i premijera Tuzlanskog kantona", izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Edin Ajanović, dodavši da formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu za koju je zadužena nova parlamentarna većina stopira aktuelna vlast.

S obzirom na to da je formirana nova parlamentarna većina koju sačinjavaju SDA, NS Radom za boljitak, HDZ, BPS, SBiH i četiri nezavisna zastupnika, odnosno 22 zastupnika, najvjerovatnije će biti usvojene odluke o njihovom napuštanju Vlade Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak