Četiri ambasade u BiH o situaciji u Siriji

Radiosarajevo.ba
Četiri ambasade u BiH o situaciji u Siriji

Stanovništvo Sirije se suočava sa sve većim teškoćama i u više navrata se obraćalo međunarodnoj zajednici za pomoć.

Izglasavanjem rezolucije o situaciji u Siriji koju je pokrenula Arapska liga svijet bi podvukao jaku međunarodnu podršku naporima Kofi Annana da se zaustavi nasilje, navodi se u zajedničkoj izjavi ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Država, Francuske i Njemačke u BiH o nacrtu rezolucije Generalne skupštine UN-a o Siriji.

Generalna skupština UN-a u petak će glasati o rezoluciji

Gore navedenim, smatraju predstavnici ove četiri ambasade, bi se poslala i snažna poruka režimu u Siriji o odlučnosti međunarodne zajednice da nastavi sa angažmanom i radom na pronalasku rješenja za krizu u Siriji. 

„Od svake članice UN-a će se tražiti da se jasno izjasni po pitanju ove rezolucije. Nadamo se da će Bosna i Hercegovina biti u mogućnosti da se pridruži Sjedinjenim državama i svim članicama Evropske unije u glasanju za ovu rezoluciju, kao što je to uradila u februaru kada je posljednja rezolucija Generalne skupštine UN-a o Siriji usvojena s velikom većinom, i u oktobru 2011, kada je kao članica Vijeća sigurnosti UN-a, BiH glasala za predloženu rezoluciju Vijeća sigurnosti o Siriji“, navodi se u zajedničkoj izjavi koju je saopćila Velika Britanija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak