Čestitamo: Sarajka Zulejha Merhemić postala članica Europskog udruženja neuroradiologa

0
Radiosarajevo.ba

Sarajka Prof. dr. Zulejha Merhemić , ugledna doktorica sa višedecenijskim iskustvom u oblasti  radiološke dijagnostike i gostujući profesor na univerzitetima širom svijeta, prošlog mjeseca je, prva u Bosni i Hercegovini, postala počasna članica Evropskog udruženja neuroradiologa, čija je članica više od 20 godina.

Njene kolege, svjetski stručnjaci, prepoznali su kvalitet i dodijelili su joj ovo veliko priznanje. Inače, polje njenog istraživačkog interesovanja su arteriovenske malformacije, tumori i aneurizme.

Prof. Merhemić je Medicinski fakultet  i specijalizaciju završila u Sarajevu, te nastavila u Beču i drugim velikim  bolnicama  razvijenog svijeta.

Novi letovi iz Mostara: Od iduće godine u Beč i još četiri europska grada

Bila je uposlenica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Opće bolnice, odakle je otišla u mirovinu. Ostvarila je osebujnu karijeru u oblasti radiologije i nastavlja je uspješano graditi.

Prof. Merhemić, pored toga što je  vrhunski stručnjak u svom poslu, ona je  i divna osoba, uvijek spremna pomoći i na usluzi pacijentima i kolegama. Tako je i od početka osnivanja Senata Opće bolnice, savjetodavnog tijela ove ustanove, koji okuplja istaknute ljekare  koji su otišli u mirovinu,  aktivni član.

Također, svojim stručnim znanjem svakog ponedjeljka volonterski  pomaže  mladim kolegama na Odjeljenju za radiologiju ove zdravstvene ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak