Čelinac: Silovao djevojčicu, pa prijetio da će je ubiti

Radiosarajevo.ba
Čelinac: Silovao djevojčicu, pa prijetio da će je ubiti

Policiji je juče prijavljeno brutalno silovanje petnaestogodišnje djevojčice iz Čelinca, kod Banjaluke, saznaju Nezavisne. U CJB Banjaluka su kratko naveli da je prijava zaprimljena, ali da detaljnije informacije o čitavom slučaju ne mogu otkrivati zbog interesa dalje istrage.

Doznaje se da je slučaj prijavila majka silovane djevojčice. Prema navodima iz prijave, petnaestogodišnju djevojčicu silovao je 29-godišnjak iz Čelinca.

Prema Zakonu o krivičnom postupku RS, za krivična djela silovanja izriču se zatvorske kazne od jedne do 10 godina robije.

"Sve je još u fazi provjera, kako medicinskih u vezi s povredama djevojčice, tako i provjera uopšte da budu utvrđene okolnosti čitavog slučaja. Ukoliko bude utvrđeno da je bilo silovanja, osumnjičeni će biti uhapšen", izjavio je juče izvor "Nezavisnih" blizak MUP-u RS.

Prijavljeni dvadesetdevetogodišnjak, kako nam je potvrđeno, nema dosije u policiji. Djevojčica je, kako saznajemo, upućena na ginekološki pregled, koji bi trebalo da utvrdi da li je imala povreda koje ukazuju da se radi o silovanju.

Našem listu juče je potvrđeno da je majka djevojčice u prijavi dostavljenoj policiji, između ostalog, navela da im je Dragan P. u nekoliko navrata slao i prijeteće SMS poruke. U ovim porukama prijavljeni mladić je prijetio djevojčici da će je ubiti ukoliko čitav slučaj bude prijavila policiji.

Posljednje silovanje u Banjaluci prijavljeno je u novembru prošle godine. Policija je tada uhapsila Dragana Belecana (31) zbog sumnje da je pokušao da siluje svoju sugrađanku S.D. (35), koju je potom pretukao. Belecanu je nakon hapšenja i saslušanja određen jednomjesečni pritvor. Do sudskog epiloga u ovom slučaju još nije došlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak