Čedomir Jovanović trn u Dodikovom oku

Radiosarajevo.ba
Čedomir Jovanović trn u Dodikovom oku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je usvajanje niza mjera kojima će se Republika Srpska distancirati od nove vlade Srbije, ako u njoj bude lider LDP Čedomir Jovanović.
"Srbija je važna, ali nismo ni mi nevažni za Srbiju."

"Donijećemo niz mjera. Nije nam teško to da uradimo. Podnijeli smo borbu sa strancima, obučeni smo da na ispravan politički način branimo svoje interese. Makar se radilo i o Srbiji, nastavićemo to da radimo", kaže Dodik.

Dodik je rekao da nema promjene stava ni ukoliko lider LDP-a bude spreman da se izvini zbog tvrdnje da je RS "genocidna tvorevina", jer smatra da bi Jovanović u susretima sa strancima govorio loše o Srpskoj.

Duel Milorada Dodika i Čedomira Jovanovića

Ocjenjujući da će ova izjava izazvati more nervoznih komentara, Dodik je naveo da koristi priliku da na to upozori javnost Srbije i stranke koje učestvuju u formiranju vlasti. Dodik je odbacio insinuacije da njegov stav predstavlja miješanje u unutrašnje stvari Srbije, te istakao da je samo rekao svoje mišljenje, prenosi Slobodna Evropa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak