Čedo Jovanović objavio staru fotografiju i poručio: 'Bruke ljudske, niste vi Srbi dostojni Kozare'

16
Radiosarajevo.ba
Čedo Jovanović objavio staru fotografiju i poručio: 'Bruke ljudske, niste vi Srbi dostojni Kozare'

Pripadnici Vojske Srbije u nedjelju, 7. jula prodefilovali su kroz Prijedor, u dan ranije isto to su napravili u Bratuncu i opravdano.

Tim povodom oglasio se političar iz Srbije i predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Počelo glasanje: Građani izlaze na biračka mjesta i obavljaju svoju dužnost

"Danas su lude glave srbovale u Prijedoru pod Kozarom, misleći da tako slave borbu naroda ovog kraja sa ustašama i nacistima. Da su pametne pitali, znali bi da se svugdje i oduvijek i na Kozari i pod Kozarom jedino dijelilo na "čovjeka i nečovjeka" i da je baš i samo zbog toga srpski narod oduvijek bio žrtva, mučenik i heroj. Sve do njih i njima sličnih koji su poslije beskraj srpskiih popaljenih sela, crkava, jama i logora nas Srbe, potomke žrtava, mučenika i heroja žigosali svojom politikom zla i zločina prema svakom ko nije Srbin po njihovoj mjeri.

Bruke ljudske, niste vi Srbi dostojni Kozare, nje su dostojni LJUDI koji su je slavili, slave i koji će je slaviti klanjajući se senima svih Mladena Stojanovića, svih Ivana Gorana Kovačića, svih Skendera Kulenovića!!! (na slici su Branko i Gojko, braća moje majke, Branko je sa ocem, mojim dedom Radom, zarobljen tokom borbi a onda transportovan u logor Staro sajmište gdje su rame uz rame streljani, majka je sa mojom bakom Milkom, bratom Mirkom od nepune tri godine i sestrom Jelom od sedam deportovana u Jasenovac iz kog su čudom preživjeli do bjekstva, dok je Gojko sa dijelom odreda probio obruč i kraj rata dočekao u Trstu da bi se u septembru 1946. godine svi opet čudom sreli u pepelu spaljene porodične kuće)", poručio je Jovanović.

Dnevna doza velikosrpske mitomanije, Dodik i ministar Nešić izjavili: "Smeta im desetak momaka"

Podsjetimo, u nedjelju, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju... U međuvremenu se pojavila informacija da su dan ranije defilovali i u Bratuncu?!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak