Catherine Ashton otkazala posjetu BiH

Radiosarajevo.ba
Catherine Ashton otkazala posjetu BiH

Visoka povjerenica Evropske unije za vanjske poslove Catherine Ashton neće doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini kako je ranije najavljeno. 

Glasnogovornik Delegacije EU u Sarajevu Andy McGuffie kazao je danas za agenciju Fena da Ashton planira posjetiti Bosnu i Hercegovinu, prvom prilikom, u narednim sedmicama. 
"Datum njene posjete će biti objavljen što je prije moguće", izjavio je McGuffie. 

Prema nepotvrđenim informacijama, Ashton je donijela odluku da odgodi dolazak u Sarajevo zbog vanrednog sastanka ministara vanjskih poslova Evropske unije povodom nasilnih protesta građana u Ukrajini. 

Ashton je, navodno, veoma zainteresirana da posjeti BiH te da su u toku pripreme za određivanje datuma za njenu posjetu. 
Podsjećanja radi, Ashton je prvobitno trebala doputovati u posjetu BiH s evropskim komesarom za proširenje Stefanom Füleom koji je u Sarajevu ove sedmice razgovarao s bh. političkim liderima o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak