Ćamil Duraković o posljednjem potezu Aleksandra Vučića: "Neviđena paranoja"

3
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković o posljednjem potezu Aleksandra Vučića: "Neviđena paranoja"

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, najavio je kako će ova zemlja odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Srbije prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN).

Komentar na ovo danas, 24. septembra, dao je Ćamil Duraković, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS.

"Naviknuti smo na kontinuirane ružne poruke Vlade i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koje šalju građanima Bosne i Hercegovine… primarno Bošnjacima i nerijetko preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici", navodi Duraković, istaknuvši kako je posljednja u nizu upućena iz Njujorka.

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

"Vučić je najavio da će Srbija odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Srbije prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a. Nezahvalna politička pozicija Srbije u svijetu i dalje koristi Srebrenicu za sakupljanje najjeftinijih političkih poena.

Ovo je neviđena kompromitacija i paranoja čovjeka na zalasku svoje političke karijere. Pored naoružavanja i jeftine demonstracije sile, vjerujem da se Bošnjaci ne plaše politike čija je ideološka podloga razorila i svoju državu i narod. Sumnjam da je ovo zadnja ovogodišnja poruka Bošnjacima, ali ne sumnjam da smo narod na vječnoj straži", poručio je Ćamil Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak