Ć. Duraković samostalno za načelnika Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Ć. Duraković samostalno za načelnika Srebrenice


Dosadašnji SDA-ovski vršilac dužnosti načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković istupio je iz ove stranke i samostalno se kandidirao za načelnika na lokalnim izborima.

Duraković je za agenciju Anadolija izjavio da se na listi od 160 potpisa koje je prikupio, nalazi "20 posto Srba i nebošnjačkog stanovništva". Duraković je naglasio da više nije član SDA i da je "Srebrenica njegova stranka".

Okupljenim novinarima, ispred zgrade CIK-a u Sarajevu, Duraković je poručio: "S obzirom na to da je zaštita Srebrenice i Memorijalnog centra u Potočarima od negatora genocida iznad bilo kakve stranačke politike ili članstva u stranci, danas sam odlučio da izađem iz članstva Stranke demokratske akcije i podnesem prijavu kao nezavisni kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima".

Zahvalivši na ukazanom povjerenju svim članovima neformalne koalicije građana "Glasaću za Srebrenicu", Duraković je izrazio zadovoljstvo pokazanim "jedinstvom nas preživjelih genocida u Srebrenici“. Durkavić je  uputio poziv svim građanima BiH "da se prijave u Srebrenici i tako pomognu da se dobije bitka za dostojanstvo svih Srebreničana i istinu koja se pokušava ubiti od strane negatora genocida, uz saučesništvo međunarodne zajednice".

Podsjetimo, izmjenama Izbornog zakona od ovih lokalnih izbora u Srebrenici više ne mogu glasati svi oni koji su i 1991. tamo imali mjesto prebivališta, nego samo oni koji su danas tamo prijavljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak