Burne reakcije iz RS-a na Komšićevu izjavu o ratu sa tim entitetom

Radiosarajevo.ba
Burne reakcije iz RS-a na Komšićevu izjavu o ratu sa tim entitetom

Odgovarajući na direktno pitanje šta će se dogoditi ukoliko sadašnji predsjednik RS Milorad Dodik zaista pokuša realizovati svoje prijetnje o otcijepljenju tog entiteta, Željko Komšić je kazao kako će u tom slučaju državu braniti ne samo Bošnjaci nego i mnogi drugi, uključujući i njega osobno.

'Budala je onaj tko misli da tako neće biti ako se pokuša odcijepiti dio zemlje', kazao je Komšić ističući kako se nije zaboravilo što se u BiH dešavalo od 1992. do 1995. godine.

'Cijepati zemlju sigurno vodi u rat. Zato je to glupa politika. Sve može, o svemu možemo razgovarati ali o tome ostaje li BiH cijela ne možemo nikako', kazao je Komšić.

Iz Republike Srpske stigle su burne reakcije na njegovu izjavu

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je izjava Komšića "prvi značajan istup Komšića kao lidera nove partije, a koji se dobro zabrinuo ko će činiti njegovo glasačko tijelo".

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke, Borislav Bojić, ocijenio je da izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića, da će u BiH biti rata ako se Republika Srpska pokuša otcijepiti, "još više udaljava Srpsku iz BiH", piše Rtrs.tv

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Marko Pavić, izjavio je da je tačno da je situacija u BiH zabrinjavajuća, ali i da je doprinos tome dao upravo Željko Komšić "kao slobodan strijelac koji ne poštuje ni Ustav niti bilo kakva načela, pa ni ona moralna".

Ukupno stanje u zemlji Željko Komšić je ocijenio zabrinjavajućim no dodao je kako se iz njega može izaći, piše Hina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak