Bugojno: Uhapšen vandal koji je oskrnavio groblje

Radiosarajevo.ba
Bugojno: Uhapšen vandal koji je oskrnavio groblje

Trideset i dva nadgrobna obilježja na gradskom katoličkom groblju u mjestu Sultanovići u Bugojnu, 30. juna 2013. godine oskrnavio je dvadeset trogodišnji J.B., saopćeno je iz MUP-a SBŽ-a.

Neka od tih obilježja bila su polomljena, neka srušena, dok je dio križeva bio izvađen i naopako zaboden u zemlju.

Tokom ispitivanja osumnjičeni je priznao izvršenje ovog kaznenog djela, detaljno opisujući način i vrijeme izvršenja. O svemu poduzetom obaviješten je tužitelj kantonalnog tužiteljstva Travnik.

S obzirom na to da se radi o veoma teškom kaznenom djelu, koje je izazvalo veliko uznemirenje građana Bugojna, ali i šire, formiran je istražni tim  koji je poduzeo brojne mjere i radnje koje su obuhvatile saslušanje više osoba, poligrafska ispitivanja, pretrese stanova, različita vještačenja, preglede video nadzora i druge radnje.

Sve navedene mjere i radnje dovele su do saznanja o mogućem počinitelju, koji se, prema tim saznanjima, nalazio na području Sarajeva. U suradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo osumnjičeni je uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak