Bugojno: Pronađeno još jedno tijelo nakon 17 godina

Radiosarajevo.ba
Bugojno: Pronađeno još jedno tijelo nakon 17 godina

Na području Bugojna pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve ratnih zločina iz Bugojna, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 
 
Radeći na terenu u mjestu Čipuljići, općina Bugojno, istražitelj Tužilaštva BiH i službenici nadležnih institucija za traženje nestalih osoba, pronašli su posmrtne ostatke jedne osobe, koji prema dostupnim informacijama, najvjerovatnije pripadaju Marku Bartuloviću, zarobljeniku hrvatske nacionalnosti, koji je odveden iz objekta u kojem su držali zarobljenike u Bugojnu i ubijen 1993.
 
Bartulović je jedan od zarobljenih pripadnika HVO-a, koji su držani zarobljeni u objektima na području Bugojna, gdje su zlostavljani na različite načine i vođeni na prinudni rad. 
 
Za posmrtnim ostacima ove žrtve ratnih zločina, porodica i službenici ovlaštenih agencija za provođenje zakona tragaju duže od 17 godina, a posmrtni ostaci su otkriveni nakon što je u okviru sporazumnog priznanja krivice, jednog od optuženih u predmetu za ratne zločine na području Bugojna, Tužilaštvo dobilo informacije o lokaciji na kojoj se nalazi tijelo ubijenog Bartulovića. 
 
Tužilaštvo BiH ponovo poziva sve građane koji imaju saznanja o lokacijama na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, ili informacije o sudbini nestalih osoba, da te informacije lično ili anonimno dostave Tužilaštvu BiH, Institutu za traženje nestalih osoba ili nadležnoj policijskoj agenciji, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak