Budimiru predstavljen plan o smjeni Federalne vlade

Radiosarajevo.ba
Budimiru predstavljen plan o smjeni Federalne vlade

Lider Hrvatske demokratske zajednice 1990 – Božo Ljubić i lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine – Fahrudin Radončić, razgovarali su danas sa predsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine Živkom Budimirom.

Ljubić i Radončić su predsjedniku Federacije BiH predstavili namjeru o smjeni Federalne vlade. Radi se o planu nove parlamentarne većine da u Parlamentu FBiH izglasa proces nepovjerenja.

Nakon sastanka, Ljubić je kazao da je u Predstavničkom domu već prikupljeno 56 potpisa te se isto očekuje i u Domu naroda kako bi proces izglasavanja nepovjerenja Vladi uskoro započeo.

Radončić je, javlja Avaz, rekao da je na sastanku napravljena svojevrsna inventura stanja u vezi rekonstrukcije Vlade FBiH te da je sastanak bio dosta konstruktivan. On je najavio nastavak razgovora s Budimirom. Budimir je istakao da neće ništa poduzimati mimo zakona i Ustava te je najavio da će nastaviti razgovore sa stranačkim liderima.

„Ako je namjera da se izglasa nepovjerenje Vladi u Parlamentu, treba imati na umu da je potrebno donijeti i Zakon o Vladi koji predviđa način glasanja poput onog u Vijeću ministara BiH“, poručio je Budimir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak