Budimir poziva navijače na dostojanstvo

Radiosarajevo.ba
Budimir poziva navijače na dostojanstvo


„Već dugo vremena smo svjedoci nasilnih i brutalnih događaja na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ovotjedni incident policije i navijača na utakmici u Sarajevu između FK Željezničara i HŠK Zrinjskog primjer je svima nama, koji živimo u državi Bosni i Hercegovini, kako ne bi trebali djelovati i kako se ne bi trebali međusobno ophoditi, bez obzira kojoj skupni pripadali i bez obzira koji posao radili“, kazao je Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH.

Budimir dodaje da u kulturnom i demokratski uređenom društvu nema mjesta nasilju na sportskim terenima i oko njega, a posebno se nasilje ne bi smjelo događati u Bosni i Hercegovini, zemlji čiji su narodi i građani proživjeli previše strahota u posljednja dva desetljeća.

„Stoga pozivam sve navijačke skupine da svojim ponašanjem na stadionima ne potiču međunacionalnu, međureligijsku ili međurasnu mržnju. Navijanje treba odražavati ljubav prema pojedincu ili kolektivu, a nikako mržnju prema drugima.
 Nužno je da navijači znaju kako korektnim ponašanjem na utakmicama mogu doprinijeti normalizaciji odnosa u bh. Društvu“, stoji u saopštenju predsjednika Federacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak