Budimir: Niste zaboravili svoje pravo na dostojanstven život, ali ne zaboravite ni čovječnost

Radiosarajevo.ba
Budimir: Niste zaboravili svoje pravo na dostojanstven život, ali ne zaboravite ni čovječnost

''Socijalni bunt u Bosni i Hercegovini već se godinama osjeća u zraku, bilo je samo pitanje vremena kada će eskalirati'', kazao je danas predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir. 

''O opravdanom nezadovoljstvu građana koje će rezultirati buntom govorim javno od početka svog mandata, napominjući da određene političke skupine i njihovi dužnosnici zanemaruju interese stanovnika Bosne i Hercegovine koji su im dali svoj glas i postavili ih na položaj da odlučuju'', istaknuo je. 

Mišljenja je da su građani diljem Bosne i Hercegovine pokazali ovih dana kako nisu zaboravili svoje pravo na dostojanstven život, pokazali su da mogu i znaju reći kad je dosta te da su zainteresirani za stanje u BiH i bolje sutra svoje djece. 

Pozvao je sudionike ovih dešavanja da zadrže čovječnost, da ne zaborave tko su i što su, kao i da prosvjede ukoliko ih namjeravaju nastaviti, nastave u mirnom duhu jer uništavanje zajedničke imovine te fizičko nasilje neće riješiti ništa. 

''Svaki nastradali prosvjednik i nastradali policajac samo su ljudi koji možda čak i dijele iste probleme, možda ih kući čeka bolesno dijete, kuća koju ne mogu ugrijati ili koja prokišnjava, prazan stol'', istaknuo je Budimir.

Također, apelirao je na političke skupine i pojedince da ne iskorištavaju socijalne nerede za prikupljanje osobnih poena, ovo nije vrijeme za kampanju, ovdje se radi o ljudskim sudbinama. 

''Ovo je pokazatelj da su Bosnu i Hercegovinu protekla dva desetljeća vodili pogrešni ljudi. Neki od njih su danas u opoziciji i čekaju svoju priliku da ponovno zgrabe vlast, neki su na vlasti, neki su iz carstva podzemlja došli na političku scenu, a zajedničko im je svima da Bosnu i Hercegovinu gledaju kao svoj osobni rudnik zlata, da ostavljaju iza sebe opustošena poduzeća, opljačkane obitelji, kaos i jad'', kazao je Budimir te je zamolio za mirne i dostojanstvene prosvjede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak