Budimir, Kebo i Pudarić o sudijama Ustavnog suda

Radiosarajevo.ba
Budimir, Kebo i Pudarić o sudijama Ustavnog suda

Predsjednik Federacije BiH danas će održati sastanak sa potpredsjednicima Federacije Svetozarom Pudarićem i Mirsadom Kebom - potvrdio je za Agenciju FENA Vinko Drinovac, šef Kabineta Ureda predsjednika FBiH. 
 
Na sastanku će se razgovarati o prijedlogu liste sudija Ustavnog suda FBiH. 
 
- Vjerovatno će se danas dogovoriti šta dalje vezano za pitanje imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH - kazao je Drinovac. 
 
Iako je, ranije predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir usaglasio usmeno s dvojicom potpredsjednika i osobno potpisao odluku o imenovanju troje kandidata za sudije Ustavnog suda FBiH - Dragice Dragičević, Mladena Srdića i Šahbaza Džihanovića, taj prijedlog nije mogao  biti proslijeđen na izjašnjavanje Domu naroda Federalnog parlamenta. 
 
Razlog tome je što se čekalo da iz Tužilaštva BiH dođe povratna informacija zatražena povodom prijave o Džihanoviću, a koja je u međuvremenu stigla u Budimirov ured i čiji se sadržaj odnosi na Džihanovićevu navodnu zloupotrebu položaja u jednom periodu, 2007. godine. 
 
Također je zatražena od Federalne uprave policije provjera imena potpisnika te prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak