Bravo BiH: Udruženje Pomozi.ba šalje 50 kamiona pomoći za Tursku i Siriju

0
Dž. M.

Nakon potresa koji su zadesili Tursku i Siriju prošli ponedjeljak, 6. februara, mnogobrojni građani širom Bosne i Hercegovine su se odazvali u pomoć ugroženom narodu Turske i Sirije- Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba samo iz udruženja Pomozi.ba kreće 50 kamiona pomoći.

Ubrzo nakon što je objavljen apel prikupljanja osnovnih stvari za život, građani BiH su se odazvali u velikom broju, te su pokazali ogromnu humanost koja će se sigurno pamtiti još mnogo vremena. 

"Danas će se utovarati kamioni pomoći za Tursku i Siriju koji će krenuti u petak ili subotu", kazala je Maja Arslanagić Hrbat za portal Radiosarajevo.ba. 

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Pored toga, kazala je i da će se prikupljene donacije biti utovarene u najmanje 50 kamiona koji će svoj put prema Turskoj i Siriji početi u petak, 17. februara ili subotu 18. februara. 

Ovim potezom građani Bosne i Hercegovine su samo dokazali, još jednom, svoju humanost, empatiju i ogromno srce koje posjeduju.

Podsjetimo da iako je akcija prikupljanja robe za pomoć ugroženima zatvorena, akcija prikupljanja novčanih sredstava je još uvijek u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak