Bravo BiH: Sve je spremno za polazak konvoja pomoći iz Sarajeva ka Turskoj

2
Radiosarajevo.ba

Konvoj pomoći od ukupno 54 šlepera večeras između 18.30 i 19 sati kreće iz Sarajeva na put za Tursku.

Polazak šlepera planiran je sa Carinskog terminala u Rajlovcu (ulica Braće Baljić), a prije toga okupljenima će se obratiti predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

"Šleper broj 54 natovaren i to je to. Namjeravali smo da krenemo sa 60, ali izgubili bismo puno vremena čekajući preostalih 6 kamiona za utovar. Plan je da kamioni krenu oko 19 sati sa carinskog terminala u Rajlovcu", poručili su iz Udruženja.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Nakon potresa koji su zadesili Tursku i Siriju u ponedjeljak, 6. februara, mnogobrojni građani širom Bosne i Hercegovine su se odazvali u pomoć ugroženom narodu Turske i Sirije.

Ubrzo nakon što je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel prikupljanja osnovnih stvari za život, građani BiH su se odazvali u velikom broju, te su pokazali ogromnu humanost koja će se sigurno pamtiti još mnogo vremena.

Ovim potezom građani Bosne i Hercegovine su samo dokazali, još jednom, svoju humanost, empatiju i ogromno srce koje posjeduju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak