Brammertz se sastao s glavnim tužiocem Tužilaštva BiH

Radiosarajevo.ba
Brammertz se sastao s glavnim tužiocem Tužilaštva BiH

Serge Brammertz, glavni tužilac Haškog tribunala, sastao se danas u Sarajevu sa Goranom Salihovićem, glavnim tužiocem Tužilaštva BiH, prilikom čega je podržao rad ove pravosudne institucije.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Tužilaštva BiH na jačanju regionalne saradnje pravosudnih institucija, kao i jačanju saradnje sa udruženjima žrtava te aktivnostima koje se preduzimaju s ciljem ubrzanja procesuiranja predmeta ratnih zločina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Razgovarano je i o jačanju kapaciteta Tužilaštva BiH i povećanju broja tužilaca, te o realizaciji dijaloga o reformi pravosuđa. Bramerc će se sastati sa domaćim i međunarodnim zvaničnicima, organizacijama porodica žrtava i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Glavni haški tužilac došao je u BiH u sklopu pripreme izveštaja o završnoj strategiji rada Tužilaštva, koji će Savjetu bezbjednosti UN biti predstavljen do kraja ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak