‘Bošnjaci su danas pred teškim izborom…’

Radiosarajevo.ba
‘Bošnjaci su danas pred teškim izborom…’


Bošnjaci su danas pred teškim izborom kojim putem krenuti dalje jer se Bosna i Hercegovina nalazi u dubokom vrtlogu iskušenja, kazao je Adamir Jerković, nekadašnji savjetnik prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, povodom devetogodišnjice njegove smrti.

“Danas nam nedostaje Alija Izetbegović, njegova mudrost, državnička zrelost i politička vizija. Suočeni smo i dalje s agresivnim srpskim i pritajenim hrvatskim separatizmom. Svi oni sanjaju stare snove i čekaju novu istorijsku priliku. Iz daytonske flaše koja je trebala zauvijek zarobiti srpski destruktivni projekt, danas je oslobođen secesionistički demon bez ozbiljnije reakcije međunarodne zajednice”, kaže Jerković.

On dodaje da ne postoji nikakav bošnjački nacionalni program i da bošnjački lideri ne uspijevaju odgovoriti na pravi način na ove izazove.

“U nedavnoj prošlosti Bošnjaci su predvođeni Izetbegovićem iz mnoštva krivih puteva znali odabrati pravi”, kaže Jerković, javila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak