Bolna tišina u cijeloj BiH: Rijeka ljudi se oprostila od ubijene Amele Čičkušić i njene djece

0
Radiosarajevo.ba

Vijesti o ubistvu Amele Čičkušić i njeno dvoje djece od strane muža Mujage Čičkušića, koji je nakon ubistava počinio suicid, potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i region.

U četvrtak, 23. maja, obavljena je dženaza, veliki broj prijatelja, kolega i rodbine oprostilo se od ubijene Amele, te njene djece, 2-godišnje Ajne i 9-godišnjeg Amara. Dženaza se klanjala ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli, a ukop je obavljen na mezarju “IZGON”.

U Tuzli je danas Dan žalosti. Odluka je to gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića.

Julian Assange izašao iz zatvora zbog nagodbe sa SAD: U zatočeništvu je proveo pet godina

“Izražavam svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece” izjavio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Danas je također na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla održana i komemoracija za Amelu Čičkušić.

Amfiteatatar na klinici je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a kolege iz UKC-a su se biranim riječima i sa suzama opraštale od svirepo ubijene kolegice, piše Tuzlanski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak