Boljitak bi mogao u opoziciju

Radiosarajevo.ba
Boljitak bi mogao u opoziciju

„Narodna stranka Radom za boljitak ne želi učestvovati u koaliciji sa onima koji su srušili Zakon o zaštiti domaće proizvodnje. U vlast na nivou BiH ne želimo s onima koji su opstruirali formiranje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koji i danas pozivaju na nepoštivanje zakona Federacije Bosne i Hercegovine“, izjavio je u Sarajevu predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović nakon danas održane sjednice Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak.
 
Za katastrofalno stanje u Bosni i Hercegovini u kojoj vladaju bijeda i nezaposlenost napokon se jasno i glasno moraju etiketirati odgovorni. Foteljaški interesi pojedinih stranaka doveli su do toga da je Bosna i Hercegovina na samom dnu svih svjetskih statistika a međuetničkom netrpeljivošću i izgovorima o ugroženosti naroda, oni bezuspješno pokušavaju da sakriju učinke svojih katastrofalnih politika. 
 
Predsjedništvo Narodne stranke Radom za boljitak, danas je razmatralo i ostala aktuelna pitanja u Federaciji BiH.
 
„Mi smatramo da proračun Federacije Bosne i Hercegovine treba biti donesen do kraja ove godine. Vrlo teško ćemo podržati svako daljnje zaduženje u proračunu koje se tiče potrošnje. Zaduženja su opravdana ukoliko se usmjeravaju u poticanje proizvodnje, stvaranje novih radnih mjesta i smanjenja nezaposlenosti. Proračun mora biti i socijalan i pravedan“, dodao je predsjednik Ivanković.
 
Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda bošnjačkog naroda, Mersed Šerifović ovom prilikom je pozvao sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini koji su dobili najveće povjerenje građana na proteklim izborima, da napokon preuzmu odgovornost te podsjetio da foteljaški i uskostranački interesi ne smiju biti presudni u formiranju vlasti na nivou BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak