Blokirana Keljmendijeva imovina u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Blokirana Keljmendijeva imovina u Sarajevu


Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu uhapšenog kontroverznog kosovskog biznismena Nasera Keljmendija, a među njima i Hotel Casa Grande na Ilidži.

Odluka suda se takođe odnosi na dva stana u Sarajevu i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butmir.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal, odnosno za trgovinu drogom i ubistvo.

U Prijedlogu Tužilaštva za blokadu imovine, upućenog Sudu BiH 13. maja ove godine, navedeno je da je Keljmendi novcem stečenim prodajom droge kupovao nekretnine na teritoriji Kantona Sarajevo.

U Tužilaštvu navode da će nakon podizanja optužnice u daljem postupku dokazivati da je Keljmendijeva imovina proistekla upravo iz činjenja ovog krivičnog djela, navodi se u prijedlogu.

Predstavnici crnogorskih vlasti su nedavno izjavili da ne mogu blokirati Keljmendijevu imovinu, jer protiv njega u ovoj državi ne postoji optužnica.

Na osnovu Interpolove poternice koju je u septembru prošle godine raspisao Sud BiH, Keljmendija je uhapsila kosovska policija 5. maja ove godine, i njemu je od strane EULEX-a određen pritvor od mjesec dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak