Blažanovićeva porodica bi mogla tužiti Kačavendu

Radiosarajevo.ba
Blažanovićeva porodica bi mogla tužiti Kačavendu


Bojan Jovanović, bivši đakon SPC za naš portal ponovo iznosi šokantne detalje o vezama crkvenog, tajkunskog i međunarodnog činovničko-obavještajnog podzemlja u našoj zemlji. Nakon što nije uspio da preko prosrpskog lobiste, bivšeg američkog ambasadora u BiH i Srbiji, Williama Montgomerya zaustavi iznošenje detalja o svojim pedofilskim aferama i kriminalnim aktivnostima, Kačavenda, kaže Jovanović, ne bira sredstva kako bi prikrio istinu.

Kontakti sa Jovanom Simićem

Prema Jovanoviću, Kačavenda je pokušao da ga zastraši hapšenjem i podmićivanjem, ali da mu to neće pomoći da se razotkrije istina o pedofiliji, ubistvima i vezi crkva-politika-tajkuni. Iste prijetnje i ponude, dobio je, prema Jovanoviću i njegov advokat Duško Tomić.

“Pitam se kako bi me hapsili i sa kojim izgovorom oni koji su do jučer planirali svrgnuće Vasilija Kačavende?”, pita se Jovanović, dodajući da se upravo na inicijativu policije i BIA-e obratio kabinetu predsjednika Srbije, jer mu je inicirano da samo oni mogu dati zeleno svjetlo za akciju razotkrivanja Kačavende. On također kae4a da mu je jasno da su on i Tomić pomrsili konce i planove mnogim ljudima.

“Ako kažu da je Tadić za sve ovo znao, stvarno je katastrofa, a ako nije znao šta njegovi najbliži saradnici rade onda je još veća katastrofa”, smatra Jovanović i dodaje:

“Određen je bivši savetnik za haška pitanja g. Jovan Simić da sa mnom kontaktira. Punih pet godina smo se nalazili i pravili plan kako da se izvrše promene u crkvi. Posle mi je u ime svojih pretpostavljenih iz DS i predsednšstva, Simić ponudio šta hoću za snimke koje posedujem i da me oni ozvuče da napravim još snimaka i da im donesem. Zeleno svetlo za to je dao i šef kabineta predsednika. Samo je trebalo da dođem po uređaj.”

Kačavenda – Mladićev i Karadžićev finansijer

„Obratio sam se i SIPA-i, čiji mi je službenik ponudio za saradnju Audi A-8, stan u Beogradu i sve što želim. Ideja je bila da se uhapsi Kačavenda i da se preseku finansije za koje misle da su bile izvor finansiranja haških optuženika Ratka Mladića i Radovana Karadžića i naravno sve druge kriminalne radnje“, kaže Jovanović.

Jovanović kaže da se njegovom advokatu Dušku Tomiću obratio D. M., bliski prijatelj pokojnog sveštenika oca Benedikta Ananića. Prema Jovanoviću, ovaj je sveštenik Tomiću saopštio da će i sam javno progovoriti o svemu što zna o Kačavendi.


“Posle nekoliko dana naglo se razboleo i otišao je na institut u Sremsku Kamenicu. Od tamo su ga poslali na infektivnu kliniku u Novi Sad. Naglo mu je pozlilo posle čaja koji je popio. Tražio je preko advokata Duška Tomića da ga ja posetim što sam i uradio. Već tada me je jedva prepoznao i zamolio me da dođem kod njega kada izađe iz bolnice da mi nešto ispriča. Nažalost nije preživeo“, kaže Jovanović

Ispovijest porodice Blažanović

Poslije emitovanja emisije Ispovijest na TV Slon, advokatu Tomiću se obratila se i majka pokojnog bogoslova Milica Blažanovića, Dragica Jovičić.

Ona je zajedno sa svojim roditeljima, Milićevim djedom i bakom, Milenkom i Kosanom Jovičić ispričala potresnu priču o smrti svog sina. Oni su dali ovlaštenje Tomiću da ih zastupa na sudu, kako bi se konačno utvrdila prava istina.

Kako kaže Jovanović, tek poslije smrti Blažanovića, djed i baka su rekli majci da im se on povjerio i da im je ispričao kakav je pakao prošao sa Kačavendom. Da bi mogao za čas da dobije bilo šta, samo ako bi legao sa vladikom, ali je rekao da to nipošto neće uraditi, pa makar ga Kačavenda i ubio.

„Dan pred smrt kada se vratio u manastir bio je raspoložen i, po njihovom svedočenju, on nije bio samoubica. Radilo se o zdravom, normalnom mladom čoveku koji je patio i krio sramotu crkve. Samo je želeo da završi školu i postane sveštenik“, kaže Jovanović.

On prenosi i riječi Blažanovićeve majke o tome kada je nakon Milićeve smrti došla u Papraću i upitala oca Stefana ko joj je ubio dijete: „On je samo stavio ruku na usta i rekao: ‚Ćuti, pobiće i nas!‘“

Blažanovićeva majka se kasnije obratila i svešteniku iz Petrova, ocu Nikoli P., koji je dječaka odveo kod Kačavende i pitala ga, zbog čega im je odveo dijete kod krvnika kad je znao kakav je.

„Kažu da je Nikola Kačavendi opsovao Boga i da je rekao da će taj greh nositi na duši do kraja života“, prenosi Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak