Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

6
Radiosarajevo.ba
Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

U Sarajevu je u večernjim satima, 12. augusta, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila. 

Jedan od učesnika je bio kantonalni inspektor koji je sa službenim vozilom udario u taxi vozilo.

Nakon saobraćajne nesreće došlo je i do fizičkog obračuna između učesnika.

Goran Navojec za Radiosarajevo.ba: Znate li zašto me Danis Tanović ponovo zvao da mu glumim u filmu?

Kako piše portal Istraga, riječ je o bivšem ministru obrazovanja Kantona Sarajevo, Anisu Kriviću, koji je nakon nesreće napao taksistu.

Također se navodi i da je testiranjem utvrđeno da je Krivić u krvi imao 1,68 promila alkohola.

Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao Anisa Krivića koji nas je ljubazno informisao da će tokom dana odgovoriti na upit, da bi nas na koncu uputio da kontaktiramo press službu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove(KUIP).

Iz KUIP-a su nas obavijestili su ovo jedine informacije koje mogu podijeliti, obzirom da je proces prikupljanja činjenica i dalje u toku.

Saopćenje KUIP-a prenosimo u cijelosti:

"Povodom saobraćajne nezgode koja se 12. augusta 2024. godine u večernjim satima dogodila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u kojoj je učestvovao službenik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo obavještavamo javnost da je prema službeniku koji je upravljao službenim motornim vozilom pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti i kršenja Etičkog kodeksa, te će u skladu sa zakonskim propisima biti poduzete predviđene mjere.

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

S tim u vezi, ostvareni su kontakti sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te se provode i ostale aktivnosti na prikupljanju potrebnih činjenica i dokaza za utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti našeg službenika.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kao jedan od nosilaca provedbe zakona svojim postupanjem može biti primjer dosljedne primjene zakonskih propisa, dok uposlenici ovog organa treba da budu uzor primjernog ponašanja i zakonskog postupanja", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak