BIHAMK: Zaobiđite put Konjic - Boračko jezero

Radiosarajevo.ba
BIHAMK: Zaobiđite put Konjic - Boračko jezero


Zbog požara i učestalih odrona kamenja na kolovoz, vozačima se ne preporučuje kretanje regionalnim putem R-435 Konjic-Boračko jezero.

Na ostalim putnim pravcima ovoga jutra nema dužih zastoja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na dionicama s aktuelnim radovima tokom dana saobraća se sporije, a izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Prozor, Živinice-Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kolo, Široki Brijeg-Posušje, Kupres-Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Lašva-Zenica.

Do povremenih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, dolazi na putnom pravcu M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Liješće, od 08-18 sati).

Danas se na području Gračanice (M-4 Doboj-Tuzla) održavaju 14. moto susreti, pa zbog povećanog broja motociklista skreće se pažnja ostalim učesnicima u saobraćaju.

Magistralni putevi

M-1.8
Tuzla-Srebrenik (na relaciji Drenik-Ježinac) u toku sanacioni radovi, od 07 do 17 sati u funkciji jedna traka (postavljeni semafori). Na istoj dionici na lokalitetu Klisura počeli su radovi na sanaciji škarpi, zbog čega se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-2
Neum-Metković (kod GP Neum I) radovi na miniranju zbog izgradnje graničnog prijelaza - povremene 15-minutne obustave saobraćaja.
M-5
Brnjaci-Kiseljak (na ulazu u Kiseljak) u toku su sanacioni radovi, u funkciji jedna traka (postavljeni semafori).
Bistrik-Lapišnica (tranzit kroz Sarajevo)-zbog većeg odrona, saobraća s jednom trakom naizmjenično.
Vrtoče-Bosanski Petrovac-Gornje Bravsko -Velagići - radovi na dvije lokacije, 08-18 sati saobraća se jednom trakom
M-6.1
Livno- Kolo, u toku je sanacija kolovoza, saobraća se usporeno-jednom trakom.
Posušje-Privalj, u toku je sanacija kolovoza, saobraća se usporeno-jednom trakom.
M-16
Bugojno- Kupres, od 08 do 16 sati izvode se sanacioni radovi, jedna traka-naizmjenično.
M-16.2
Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, u mjestu Pavić Polje u toku su sanacioni radovi, jedna traka u funkciji (postavljeni semafori).
Jablanica-Prozor, na izlazu iz Gračanice prema Jablanici izvode se radovi na sanaciji škarpi i klizišta, jedna traka u funkciji.
M-17
Lašva-Zenica- u blizini Maypet pumpe izvode se radovi na izgradnji novog propusta, saobraća se devijacijom (u oba smjera).
M-18
Vogošća-Srednje-Olovo u toku su sanacioni radovi, zbog čega se od 08 do 17 sati na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično-jednom trakom.
Đurđevik-Stupari,zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.
Živinice-Šićki Brod, u toku je sanacija mosta preko rijeke Spreče, postavljeni semafori, jedna traka u funkciji.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
Dobro Polje-Brod na Drini, zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Regionalni putevi

R-403a Tržac-Kamenica, u mjestu Vrsta na snazi obustava saobraćaja, zbog sanacije klizišta. Vozila iznad 3,5 t ukupne mase usmjeravaju se na druge regionalne i magistralne pravce, a ostala vozila saobraćaju lokalnom zaobilaznicom.
R-442a Hadžići-Igman (u reonu Brezovače) izvode se deminerski radovi, povremene obustave saobraćaja od 08 do 16 sati.
R-442b Krupac-Igman (u reonu sela Šerifići) u toku su deminerski radovi, zbog čega radnim danom od 07 do 15 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
R-445 Ilijaš-Podlugovi u toku sanacija dva pružna prelaza, u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se jednom trakom.
R-460 Bukva-Doborovci zbog sanacije klizišta, obustavljen je saobraćaj. Alternativni pravac je Bukva-Srebrenik-Ormanica-Srnice.
R-460 prolaz kroz Gračanicu, od 08 do 17 sati aktuelni sanacioni radovi, jedna traka u funkciji.

Kanton Sarajevo

-Saobraćaj je, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 22 do 06 sati privremeno obustavljen u jednoj saobraćajnoj traci (žuta traka), u ulicama Zmaja od Bosne i Hiseta, dok ostale saobraćajne trake ostaju slobodne.
- Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza obustavlja se saobraćaj u ulici Obala Isa bega Ishakovića na dijelu od raskrsnice s ulicom Brodac (Novi most kod Vijećnice) do raskrsnice s ulicom Konak. U funkciji su alternativne ulice.
-U toku je sanacija mosta preko željezničke pruge na saobraćajnici "Zapadni prilaz gradu", zbog čega je lijeva traka zatvorena za saobraćaj (u Blažuju na "isključnoj traci za Ilidžu). Sav saobraćaj je preusmjeren u desnu traku .
-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Bolnička, Armaganuša, Ciglanska, Joze Penave, Nikole Šopa, 10. Brdske brigade i Ahatovićka, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak