BIHAMK ne stiže odgovoriti na sve pozive

Radiosarajevo.ba
BIHAMK ne stiže odgovoriti na sve pozive


Usljed pogoršanja vremenskih uslova i ekstremno niskih temperatura izuzetno je povećan broj poziva koji stižu putem telefonskog broja 1282 - Pozivnog centra BIHAMK-a i zahtjeva za intervencijama Službe za pomoć na cesti. 

Iako su svi uposlenici Pozivnog centra angažovani 24 sata dnevno, a svi tehnički kapaciteti BIHAMK-a neprekidno na intervencijama, BIHAMK trenutno nije u mogućnosti odgovoriti svim zahtjevima

Stoga, iz BIHAMK-a mole sve učesnike u saobraćaju za razumijevanje uz napomenu da prioritet u izlasku na intervencije imaju zahtjevi koji se odnose na vozila koja se nalaze na cesti i čije je osposobljavanje neophodno za normalno odvijanje saobraćaja.

Također, još jednom su iz BIHAMK-a apeluju da se bez prijeke potrebe ne koriste motorna vozila. 

Napominjemo da BIHAMK u posljednjih nekoliko dana dnevno dobija na hiljade poziva za intervencijama (tokom proteklog vikendatakvih poziva je bilo više od 12 hiljada). Samo u prijepodnevnim satima danas pružena je pomoć za dvije stotine učesnika u saobraćaju, navodi se u saopćenju za javnost BIHAMK-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak