Bihaćka žalba na odluku Predsjedništva SDP

Radiosarajevo.ba
Bihaćka žalba na odluku Predsjedništva SDP

Predsjednik raspuštenog Općinskog odbora SDP-a Bihać Mahmut Alagić na danas (27. mart) održanoj konferenciji za novinare kazao je da su ovom odboru pripremili žalbu na odluku Predsjedništva SDP-a BiH o raspuštanju bihaćkog organa SDP. Žalba će biti upućena Glavnom odboru SDP-a BiH, čija je sjednica zakazana za  31. mart u Doboju.

Predsjedništvo SDP-a BiH prije nekoliko dana donijelo je odluku o raspuštanju Kantonalnog, te općinskih odbora SDP-a u Bihaću i Cazinu.

„Prije same sjednice nećemo govoriti o navodima iz žalbe, ali nikako ne možemo prihvatiti činjenicu da se u odluci stranačkog Predsjedništva navodi kako je bihaćki SDP radio suprotno političkim i programskim ciljevima stranke, te da je imao nekakav zastoj u radu“, istakao je Alagić. 

Ilustrirao je to podacima, da je bihaćka organizacija SDP-a najjača u BiH, o čemu svjedoči i podatak da danas ima 5.089 članova, što je za 1.668 više u odnosu na 2009. kada je formiran raspušteni Općinski odbor. Osim toga, značajne rezultate ostvarili su na izborima 2009. i 2010. godine, kazao je Alagić i dodao da će oni pokušati da ospore kvalifikacije, koje su im nametnute, a tiču se pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog čega je došlo do pogrešne primjene statutarnih odredbi SDPBiH. 

Po njegovim riječima, ukoliko žalba ne bude prihvaćena, onda će biti provedeni stranački izbori i u Bihaću i u Cazinu. Na novinarski upit da li su imali sastanak s povjerenikom Feridom Buljubašićem, Alagić je kazao da će biti večeras u 19.00 sati, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak