Bihać: Ubijen svećenik fra Mile Ivančić

Radiosarajevo.ba
Bihać: Ubijen svećenik fra Mile Ivančić

Svećenik fra Mile Ivančić (1935.) pronađen je danas mrtav u župnoj kući u bihaćkom naselju Zavalje. Beživotno tijelo pronašla je mještanka Mirjana Dujmović, koja je namjeravala očistiti župne prostorije. 

Kako joj svećenik nije otvarao, a noć ranije dao joj je ključ, zajedno s kćerkom otključala je kuću i pronašla njegovo tijelo. O svemu je obaviještena policija, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa dežurnim tužiocem i obavila uviđaj. 

"Prema prvim nalazima radi se o teškom ubojstvu i nasilnoj smrti župnika Mile Ivančića, koji je ubijen na vrlo svirep način", kazao je zamjenik komesara Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Marijan Šimić. 

Kantonalni tužilac Senad Ljubijankić naredio je da se izvrši obdukcija tijela, kako bi se znao tačan uzrok smrti. O motivima se za sada ne može govoriti, a više detalja biće poznato po okončanju istrage, prenosi Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak