Bh. vojnici u Afganistanu dobili visoke ocjene

Radiosarajevo.ba
Bh. vojnici u Afganistanu dobili visoke ocjene


NATO, kao što je nedavno potvrdio generalni sekretar Saveza Anders Fogh Ramussen prilikom posjete BiH, izuzetno cijeni učešće BiH u ISAF misiji u Afganistanu.

Ovo je danas izjavio za Fenu ambasador BiH pri NATO-u Branimir Jukić, govoreći uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu NATO-a s ministrima odbrane zemalja učesnica u Misiji ISAF u Afganistanu, na kojem će delegaciju BiH predvoditi ministar odbrane Zekerijah Osmić.

„Također, sve naše rotacije koje su dosad bile u Afganistanu su dobile visoke ocjene i od saveznika i od  NATO-ovog osoblja, tako da je BiH ravnopravan partner u toj misiji, odnosno dio najveće koalicije koja je angažirana u jednoj takvoj misiji“, kaže ambasador Jukić.

Govoreći o sutrašnjem sastanku pojasnio je da se radi o redovnim sastancima ministara odbrane zemalja NATO-a koji se održavaju dva puta godišnje.

BiH, kao operacijski partner i sudionik u ISAF misiji u Afganistanu, zajedno s još 50 zemalja, dobija poziv na ove sastanke, na kojima će se iznijeti redovni pregled događaja u Afganistanu, odnosno u ISAF misiji. Također, na ovim sastancima donose se odluke na nivou ministara odbrane, naveo je ambasador Branimir Jukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak