Bh. vojnici se vratili iz Afganistana

Radiosarajevo.ba
Bh. vojnici se vratili iz Afganistana

 Poslije šest mjeseci provedenih u mirovnoj misiji ISAF u Islamskoj republici Afganistan, 45 pripadnika Oružanih snaga BiH vratilo se u domovinu živi i zdravi. Naši vojnici bili su u danskom kontingentu NATO-a i osiguravali su bazu u provinciji Helmand, prenosi Fena.

Dočeku u vojnoj bazi Aerodrom Dubrave kod Tuzle prisustvovali su najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OSBiH, te predstavnici komandi i jedinica OSBiH i rodbina pripadnika jedinice koji su se vratili iz Afganistana.

Brigadni general Sakib Forić je istakao da su Oružane snage još jednom dokazale da mogu biti ravnopravan partner vojskama zemalja članica NATO-a. Vojnici su, s druge strane postali iskusniji u internacionalnom okruženju, dodatno su razvili svoje vještine, i navikli se na timski rad. Najveću korist iz svega bi trebala imati Bosna i Hercegovina.

Četiri vojnika, dobili su priznanja od svojih starješina. Najavljeno je da će za nekoliko mjeseci iz Banja Luke biti ispraćena nova vojna jedinica u misiju ISAF.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak