Bevanda se zahvalio na prijateljskim odnosima SAD-a prema BiH

Radiosarajevo.ba
Bevanda se zahvalio na prijateljskim odnosima SAD-a prema BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda primio je u oproštajnu posjetu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Patricka Moona.

Predsjedatelj Bevanda se zahvalio na dugogodišnjim prijateljskim odnosima SAD-a prema BiH te izrazio zahvalu na značajnoj ulozi koju imaju SAD u izgradnji bh. društva zasnovanog na demokratskim standardima, kao i na potpori koju daju našoj zemlji na putu ka integriranju u NATO i Europsku uniju (EU).

Veleposlanik Moon je rekao da će BiH i dalje imati potporu SAD-a i naglasio da SAD izuzetno cijene i daju punu potporu posvećenosti predsjedatelja Bevande i Vijeća ministara BiH u prevazilaženju izazova s kojima se suočavaju. Istaknuo je da je za daljnji razvitak BiH u narednom razdoblju neophodno postići dogovor u vezi s vojnom imovinom i rekao da BiH neće postati kandidat za NATO dok ovo pitanje ne bude riješeno.

Sugovornici su se suglasili da u narednom razdoblju treba raditi na otklanjanju problema koji su prouzročili gubitak sredstava od IPA fondova, prijeko potrebnih za poboljšanje ekonomske situacije, saopšteno je iz Kabineta predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

U razgovoru o ekonomskoj situaciji u BiH, predsjedatelj Bevanda je obavijestio veleposlanika Moona da će BiH ispuniti uvjete MMF-a i da će do kraja godine imati usvojen proračun na državnoj razini za 2014. godinu, kao i globalni fiskalni okvir. On je upoznao veleposlanika Moona i s provedbom ciljeva iz Mape puta i s radom koordinacijskog mehanizma s kojem će, početkom rujna na sastanku u Bruxellesu, upoznati sve sudionike susreta, europske zvaničnike i bh. političke lidere.

Predsjedatelj Bevanda je veleposlaniku Moonu poželio uspjeh u nastavku karijere i izrazio nadu u daljnju uspješnu suradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak